Parászka családi pincészet
A családi gazdaság fő profiljai a minőségi borkészítés, a szőlőoltványok és a gyümölcsfa oltványok. Jelenleg a szőlő-gyűjteményünkben mintegy 250 fajta szőlő található, több mint tíz fajta művelésmódot alkalmazva.
Mintegy 2.5 hektáron gazdálkodunk, ennek egy része csemege szőlő, más része bor szőlő fajta. Ez a benei hegyvonulat rendkívül alkalmas szőlőtermesztésre, déli fekvésű hegyvonulat, fiatal riolit-tufa vulkanikus kőzet, felette savanyú erdei lösztalaj magas PH értékkel amely rendkívül gazdag ásványi anyagokban.
A beregszászi borvidék mindig is híres volt a rendkívül karakteres savtartalmú borairól. Bene község klimatikus tényezői megegyeznek a Tokai borvidékkel, régen úgy említették e vidéket, mint tokaj-2, ugyanis ugyanúgy aszúsodnak a furmint, a hárslevelű, a sárga muskotály és a kövér szőlők, mint Tokajban.
A hét minden napján reggeltől estig várjuk vendégeinket!
Legutóbbi hozzászólások