Hol van IMI? sorsolás

Hol van IMI? sorsolás

A Pro Cultura Subcarpathica (PCS) civil szervezet által létrehozott Itt Magyarul Is mozgalom 2013. december 2-án játékot indított Hol van IMI? címmel. A játék címe nem véletlen, hiszen az akció lényege az volt, hogy a játékban résztvevők minél több olyan vállalkozást, üzletet találjanak Kárpátalján, amely magyar nyelvű cégtáblával vagy nyomtatvánnyal is rendelkezik. A képek beküldőire értékes nyeremények vártak, melyek kisorsolását 2013. december 27-én tartották.

A nyereményosztó rendezvényt Kudlotyák Krisztina, a Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet igazgatója nyitotta meg. Elmondta, hogy a játékot azért kezdeményezték, hogy minél több olyan helyet fedezzünk fel vidékünkön, ahol él a magyar nyelvünk. Köszönetet mondott minden cégnek és vállalkozónak, akik nyereményeket ajánlottak fel.

A játékban összesen 23 pályázó indult el, akik 169 képet küldtek be. A pályázók közül sokan szorgalmasan kutatták Kárpátalja magyar üzleteit, vállalkozásait: Volt olyan játékos, aki több mint 20 képet küldött be. Viszont volt, akinek egy fotó beküldése is nyereményt hozott. Minden játékos neve annyiszor került sorsoló pohárba, ahány játékszabálynak megfelelő fényképet küldött be.

A Beatricce gyorsétterem által felajánlott kétszemélyes pizzázást Keresztyén Gabriella vihette el, aki a Hol van IMI? játékba öt képet küldött be. A következő nyeremény kétszemélyes vacsora volt a Namény étteremben, melyet Sin Edina nyert el, ő 26 olyan üzletről küldött be fényképeket, amelyen magyar felirat is található. Kalanics Attila mindössze egy képet küldött be, mégis elvihette az EcotradeInform Ltd számítástechnikai szaküzlet által felajánlott webkamerát. A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány két ajándékkosárral bővítette a nyereményeket, melyeket Pallagi László és Jánosi Annamária vihetett haza. Fülöp László Portré Fotóstúdiója által felajánlott fotózást vagy vásárlási utalványt Kurmay Sándor nyerte meg. A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola által ajándékozott a Kaszonyi termálfürdőbe szóló kétszemélyes belépőnek szintén Jánosi Annamária örülhetett. Aktív játékos volt Hudák Attila, ő összesen 19 képet küldött be, felkeresve Beregszász azon üzleteit, melyek rendelkeznek magyar cégtáblával. Munkája nem volt hiábavaló, ugyanis megnyerte a kétszemélyes vacsorát a színvonalas Hermina étteremben. A fődíjat a Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet ajánlotta fel, mely egy kétszemélyes romantikus hétvége, melynek szerencsés nyertese Sin Edina lett.

Minden nyertesnek gratulálunk!

Kudlotyák Krisztina, a PCS igazgatója a sorsolás végén biztatott mindenkit, többek között azokat, akiknek ebben az akcióban nem sikerült nyerniük, hogy vegyenek részt hasonló játékokban, ugyanis elárulta, hogy az Itt Magyarul Is mozgalom sok akciót fog még meghirdetni a 2014-es évben is.

Itt Magyarul Is