2019 januárjában átadásra került a Nagydobronyi Magyar Ház, melynek szerves részét képezi a Nagydobronyi Tájház. A tájház a községre jellemző háromosztatú, tornácos paraszt ház, az 1920-as 1930-as éveknek megfelelően eszközökkel berendezve illetve felszerelve. A tájház hézagpótló, a környéken ugyanis ilyen jellegű intézmény nem működik. Lelkes aktivisták segítségével összegyűjtöttük a nagydobronyi népviselet, munkaeszközök, használati tárgyak, bútorok még fellelhető darabjait, amivel berendezésre került a Nagydobronyi Tájház.
Az átadása óta a tájház nagy népszerűségnek örvend a Nagydobronyt és környékét meglátogató ukrán és külhoni vendégek körében és releváció erejével hat a nagydobronyi lakosokra valamint az ifjúságra is, mert így egybegyűjtve, megfelelő módon bemutatva láthatják együtt.
A tájház számos, az évhez kapcsolódó rendezvénynek adott otthont úgy, mint a Húsvéti ünnepkör, tojásfestés, pünkösdölés, gyereknap (hagyományos népi játékok bemutatása, tanulása), szüreti bál.

Magyarul beszélő munkatársak: 

Szanyi Éva – fő feladata a tájház fenntartása, gyűjteményének megőrzése és bővítése, kulturális programok, rendezvények szervezése
Szanyi Zsolt – fő feladata  a gondnoki munkák ellátása, a kertben kialakított tündérkert gondozása, az épület karbantartása.

 

Cím & Kapcsolatok

Our Address

89463 Nagydobrony, Alvég út 8. szám

Telefon

-

E-mail

-

Web

-