Munkája során a Sass család igyekszik megőrizni a beregvidéki borászok ősi hagyományait, ezért több, mint 30 –féle tradicionális fehér– és vörösbort készítenek. A Sass család pincéjében a vendégek megkóstolhatják a világhírű dorokat is, mint a Cabernet Sauvignon, a Chardonnay, a Rizling, a Merlot, az Oporto, valamint a hölyek kedvenc borát – a Muscat Ottonelt.

A házigazda különleges odafigyeléssel gondozza az ősi és hagyományos helyi szőlőfajtákat. Talán az ő borospincéje az egyetle hely, ahol a vendégek megkóstolhatják a Bakator és szerémi Zöld szőlőből készült borokat.

Ahhoz, hogy a régió legnagyobb borválasztékát kínálhassa vendégeinek Sass Károly minden évben a közeli Beregdéda és Bégány községekben vásárol szőlőt. Ott termesztik a Müller–Turgau–t, a Zengét, a Zenitet, a Cserszegi Fűszerest, a Furmintot, a Zweigeltet és a Saperavit.

A gazda folyamatosan keresi az új és különleges ízeket. Saját receptek szerint készített borai messze földön híresek, mint például a száraz vörös Carlot, a Tamjanka Rosé, az erőteljes Fekete Rózsa, a borsáz nevét viselő Vermouth, a „Fehér Sas” kahor, és végül, de nem utolsó sorban szeretett feleség nevét viselő családi bor, a Zsuzsika Te Édes.

Szőlőföldjének nagy részén borszőlő terem, többek között az édes és fűszeres Traminer, amelyből már évtizedekkel ezelőtt a Szevjetúnió egyik legnépszerűbb bora, a Kárpátalja Rózsája készült. A Királyleányka szintén egy közismert helyi szőlőfajta, ezért nem véletlen, hogy a Szent Vencel borrend szimbólimává és a lovagok kednec borává vállt.

Sass Károly borai rendszeresen vesznek részt megyei borfesztiválokon és versenyeken, valamint külföldi, borlovagok és borászok számára szervezett rendezvényeken, ahol elismerték a borász munkáját, melynek eredményességéhez nagyban hozzájárul a különleges Kárpátaljai természeti viszonyok. Büszkék vagyunk arra, hogy az utóbbi tíz évben boraink közel 100 okleveles elismerésben, valamint 15 arany, 27 ezüst és 32 bronz éremben részesültek, itthon és külföldön egyaránt.

Nyitvatartási idő

Hétfő

-

Kedd

-

Szerda

-

Csütörtök

-

Péntek

-

Szombat

-

Vasárnap

-

Cím & Kapcsolatok

Our Address

90 243 Kigyós, Rákóczi Ferenc út 52.

GPS

48.21809636816, 22.696423530578613